EL TEU COMENTARI ÉS IMPORTANT

LA TEVA OPINIÓ ÉS IMPORTANT:
Aquest blog s'alimenta dels teus comentaris.

dimarts, 10 d’abril del 2012

"ANIMATS" al 33





El passat dissabte 7 d'abril, el canal 33 va emetre un programa especial amb una selecció de vuit curtmetratges guardonats als principals festivals del gènere: ANIMAC de Lleida, Annecy, el SIGGRAPH de Vancouver, CINANIMA Espinho, ANIMA'FEST Bucarest, Roanne, ANIMA Brussel·les, etc.

Presentat per Àlex Gorina, "Animats" va fer un recorregut per les diferents tècniques tradicionals i actuals del cinema d'animació, com el 2D, el 3D i l'"stop motion"  amb efectes visuals, entre les quals hi ha dues produccions catalanes. El programa es pot veure fins el 14 d'abril al 3alacarta:

www.tv3.cat/videos/4029950/Animats---capitol-1

Les produccions que es poden veure són:


Pigeon: Impossible (2010)
Lucas Martell - Estats Units d'Amèrica -  06'14"
Cinc anys de feina individual a càrrec del seu director, animador i guionista han fet possible aquesta peça plena d'enginy i d'imaginació. Sens dubte, un dels curtmetratges més divertits de la temporada.

Caffeine (2011)
Danae Díaz i Patrícia Luna - Catalunya - 5'00"
Vídeo musical animat creat com una metàfora visual per la música de Brand Brauer Frick. L'acústica i l'electrònica viuen com el dibuix visual i la composició digital. En una societat de mecànics mascles, una massa uniforme d'homes comença el dia amb una tassa de cafè.

Paths of hate (2010)
Damian nenow - Polònia – 10'00"
Camins d'odi és un relat breu sobre dimonis que dormen en el fons de l'ànima humana i tenen el poder d'empènyer la gent cap als abismes de l'odi cec, la ràbia i la còlera. Animació gràfica en 3D i "look" de còmic. Nominada a l'Oscar l'any 2011.

El empleo (2008)
Santiago Bou – Argentina – 6'00"
Un home realitza el seu trajecte habitual a la feina, immers en un món on "l'ús" de les persones és quelcom quotidià...

Paperman (2010)
Richard Kelly – Irlanda - 5'54"
Un home solitari vol trobar l'amor verdader en una metròpoli de paper atrafegada. Trobarà la "noia de paper" que espera?. És la història de l'"home de paper".

Nico y Tina (2009)
Rodolfo Pastor- Petra Steinmeyer - Catalunya - 09'00"
En Nico i la Tina són dos fumadors empedreïts que es preparen per a una cita amorosa, mentre el tango exalta les delícies del tabac i de l'amor. Però aquesta addicció a la nicotina convertirà la trobada en un malson.

L'inventeur (2010)
Jeremy Guerrieri, Nicolas Leroy, Maud Sertour i Gary Fouchy
Producció: Autour de Minuit – 04'38"
La jubilació d'un inventor tranquil i modest es veu pertorbada per un senyor important que es vol aprofitar del seu talent per fer-se ric.

La cité entre les murs (2011)
Alain Fournier – Canadà/Quebec - 08'30"
En una ciutat suspesa entre dos murs inacabables, un noi que només té coloms com a companyia intenta seduir la seva veïna amb idees de bomber.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada